Téma: Summoner - user manual (původní téma od hráče Rope)
Tento text je od hráče Rope, nikoliv od administrativy serveru. Díky mu.
Ahoj všichni,
občas narazím na začínající summky, který se mě ptaj, jak maj dělit body, jaky spelly sou a tak. Tak jsem se rozhodl napsat takový user manual pro tuto postavu.
Neberte to jako doghma nebo něco, z čeho když odbočíte a pojedete si svým směrem, že to nepůjde. Je to jen rada a vysvětlení případných otázek ve hře. Ne každý odpovídá začátečníkům na jejich otázky, když zrovna třebas nemá náladu...
Summoner jako postava
Je to spojení Elfky a Wizzarda. Její útok je kouzelný - nepoužívá sílu. Může se naučit i pár kouzel ze scrollů od DW, ale povětšinou stejně používá svoje vlastní kouzla. Její hlavné výhodou je to, že pokud umí dobře používat svoje skilly, může lvlit i v těžších mapách, než jsou na daný res pro ostatní. Nevýhodou je životnost při duelech a také to, že nemá mastery lvly - skill strom.
Skilly
Summka má základní(svoje) 3 útočná kouzla
Drain Life - vysává z nepřátel životy a přesouvá je v menší míře do Summky. Lze použít v PvP jako doplňování HP, aniž by člověk umačkal Qčko. Je to základní skill, který se naučíte v podstatě hned na začátku hry. Dokud se nedostanete na takový res, aby neubývalo AG při kouzlení, je to jasná volba.
Chain Lightning - je to takové napůl plošné kouzlo. Zraňuje příšery v okolí té, na kterou útočíte. Je to výhodné, pokud chcete třeba v PvP zabít najednou 2 a vícero u sebe stojících lidí. V praxy jsem tento skill skoro nepoužil. Na expení opravdu není moc vhodné, pokud máte Lihtning Shock.
Lightning Shock - plošný skill, který se používá k levlení. I když na to nevypadá, má rozsah stejný jako Evil Spirit - takže v podstatě celou obrazovku. Má však jednu nevýhodu - žere AG. Takže v nižších resech se vám může stát, že vám dojde.
Dále má také podpůrná a oslabující kouzla
Reflect - buff, který reflektuje cca 20% přijatého DMG zpět do útočníka(jako by člověk měl ref set)
Weakness - oslabující skill. Po použití na krátkou dobu všechny příšery kolem Summky příjdou o valnou část svého armoru a útoku. Používá se, pokud se Summka udrží v nějaké mapě jen tak tak, ale zabíjí rychle. Prostě hodí tohle pod sebe a příšery hnedle berou o pár stovek až tisíců DMG méně a Summka je zabíjí jednodušeji.
Sleep - na krátkou dobu uspí protivníka. Opravdu super skill do PvP. Kdy hodíte sleep, Weaknes a pak jen začnete drti protivníka. On do té doby nemůže dělat nic ![]()
Berserker - posilující kouzlo. Zvedne summce její kouzelný DMG a to dost razantně. (v praxy - dávám se summkou bez berserkera cca 15-18k,s ním pak 55-65k). Má to však i své nevýkody - sníží se vaše obrana a to také dost razantně.
Inovation - prozatím zůstavá význam tohoto skillu skrytý, ale jakmile se něco dovím, doplním.
Dále tu jsou také skilly z knížek, které však v praxy nemají vlastně žádné využití. Je na nich cooldown, což znaméná, že je můžete použít jen jednou za čas. A navíc nejsou tak účinné jak by se mohly zdát. Každá kniha(celkem 3 druhy) má své vlastní kouzlo, které vyvolá pomocníka z jiné dimenze - démona, který útočí na protivníky kolem nebo léčí summonera.
Oblečení
Summka má také samozřejmě svoje sety a zbraně.
Sety - seřazeno vzestupně
Violent Wind
Red Wing
Ancient
Black Rose
Aura
Lilium
Stafky - seřazeno vzestupně
Mistery
Violent
Ancient
Dark Moon
Black Rose
Red Wing
Lilium
Knížky - seřazeno vzestupně
Sahamutt - skillem léčí Summku
Niel - skillem útočí na nepřítele
Ghost Phantom - skillem léčí Summku
Křídla
Jako každá postava v MU Online, má i Summoner vlastní křídla. Jsou 3 verze.
Misery - návod na výrobu najdete zde ZDE 
Despair - návod na výrobu najdete zde ZDE 
Violent - návod na výrobu najdete zde ZDE 
Jak na body
To je velká alchimie. Otázka zní, mám rychleji zabíjet příšery, nebo víc vydržet a chodit do těžších map? Ono oboje má svoje pro a proti. Co se týče Summky, jak jsem naznačil, je to kombinace elfky a wizzadra. Tudíž bude potřebovat ke svému dobrému fungování energii a agilitu. Agi používá hlavně jako speed a výdrž. Ene jako dmg. Proto je potřeba namíchat staty tak, aby mohla summka rychle zabíjet a vydržela v dané mapě. Co se týče mě, jedu spíš na větší rychlost s menším DMG. Už jen proto, že víc agi nedělá jen speed, ale také dost obrany. Proto mám vždy v agilitě alespoň o třetinu bodů víc než v agi. Strenght Summka v podstatě nepoužívá, takže jen to, co je potřeba na set. Dál pak Vit, ta je samozřejmě důležitá, aby Summka taky mohla schytat nějakou tu ránu, ale není to smrtelně důležitý stat.
Shrnutí použití bodů
Str - jen na set
Agi - 2/3 s energií
Vit - aby měla summka aspoň šanci přežít svoje plošná kouzla a nějakou tu ránu
Ene - 1/3 s agilitou
Upozornění závěrem
Je pár věcí, na které je dobré myslet při hraní této postavy. Nemůže mít skill strom na master lvly. Někoho to překvapí, ale nebojte se, není to tak zásadní, jak by se zdálo. Má své vlastní sety a zbraně a s nikým je nesdílí, stejně jako třeba Elfka(myšleno nižší sety pro DK, co může použít MG nebo DL apod.). Posilující kouzla reflect a berserker nepoužívejte dříve jak na lvl 80. Jinak se "bugnete" a nemůžete útočit pomocí svých skillů. Pokud se stane po portu do lokací typu CW nebo Aida, že nemůžete použít vaše útočné skilly, jednoduše jednu příšeru zabijte stafkou růčo, odbugbne se to.
Teď už jen nezbývá nic jiného než popřát hodně expů, dobré dropy, málo sporů a nervů, ale hlavně hodně zábavy a přátelství při hraní této postavy.
Rope - Ropsina
Úpravy detailů